vineri, 26 decembrie 2014

Colindăm!

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, elevii clasei a-II-a, îndrumați de doamna MITOI GIANINA, au mers să colinde la Primăria comunei Stâlpeni. Elevii au fost însoțiți, ca în fiecare an, de doamna directoare Nedelcu Gabriela și de doamna profesoară Bunea Mădălina. Domnul primar i-a întâmpinat pe copii cu daruri :

miercuri, 24 decembrie 2014

Urare de Crăciun

La final, doamnele învățătoare Știrosu Vasilica, Costea Andreea, Mitoi Gianina, doamna profesoară Manole Carmen și doamna educatoare Tudose Roxana au adresat un călduros „La mulți ani!” tuturor părinților și cadrelor didactice prezente la acest eveniment:

Dans modern de Crăciun!

Instructor: prof. MANOLE CARMEN
Elevii claselor primare, îndrumați îndeaproape de doamna profesoară Carmen Manole, au prezentat pentru Moș Crăciun un minunat și dinamic dans modern. Coregrafia deosebită a fost apreciată de public cu numeroase aplauze, cele mai entuziaste fiind cele ale moșului care parcă a mai întinerit puțin:

marți, 23 decembrie 2014

Serbarea de Crăciun

Îndrumător: prof. BĂNICĂ MARIAN
Liceenele au ales să ne prezinte un dans modern, plin de ritm și grație. Alături le-a fost, bineînțeles, domnul profesor Bănică Marian:

Serbarea de Crăciun 2014

Îndrumător: profesor POSTELNICU ELENA
Elevii de gimnaziu nu au fost nici ei mai prejos. Un grup de fete, costumate adecvat, au interpretat mai multe colinde tradițional românești:

luni, 22 decembrie 2014

Serbarea de Crăciun 2014

Joi toți elevii s-au strâns cu mic cu mare la Serbarea de Crăciun, serbare la care era invitat însăși Moșul. Prin dans, cântece, colinde și versuri specifice sezonului, elevii au prezentat un spectacol deosebit:

Am pornit să colindăm!

Clasa a-II-a, sub îndrumarea doamnei învățătoare Mitoi Gianina, a pornit cu colindatul chiar la domnul primar al comunei Stâlpeni.

Diplome de la...Moș Nicolae

Doamna profesoară Bunea Mădălina a împărțit diplome celor mai cuminți copii, diplome pe care le-a primit chiar de la Moș Nicolae. Astfel, moșul drag și bun a răsplătit efortul și străduința micilor elevi:

Primii fulgi de nea

Bucuria primilor fulgi de nea a fost mare atât pentru copii, cât și pentru cei mari, profesori și părinți deopotrivă.

duminică, 7 decembrie 2014

A venit Moș Nicolae!

Coordonatori : prof. înv. primar MITOI GIANINA și prof. BUNEA MĂDĂLINA
Sâmbătă clasa a-II-a de la Liceul Tehnologic „I:C:Petrescu” - Stâlpeni au mers, așa cum se cuvine în zi de sărbătoare, la biserică. Elevii au fost însoțiți atât de doamna învățătoare Mitoi Gianina cât și de doamna profesoară de religie Bunea Mădălina. Elevii s-au rugat și au avut acum prilejul să cânte și ei un colind dedicat Sfintei Sărbători de Sfântul Nicolae:

Concursul „Tradiții și obiceiuri ale românilor”... LA FINAL

Coordonator: prof. înv. primar VOICAN LAURA
Concursul a strâns laolaltă, cu mic, cu mare părinți, cadre didactice și elevi. Toți au participat cu mare bucurie la acest eveniment, mândrii că sunt români și pot purta, în zi de sărbătoare, frumosul costum național. Concursul „Tradiții și obiceiuri ale românilor” a adus la Școala Gimnazială Rădești atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă tradiționale:

vineri, 5 decembrie 2014

Concursul „Roadele toamnei” ...la final

Coordonator: prof. înv. primar BUSUIOC CRĂIȚA
       Concursul s-a desfășurat la Școala Gimnazială Rădești. Elevii din comuna Stâlpeni, dar și din comunele vecine, au participat cu mare bucurie la acest eveniment pe care l-au considerat un bun prilej de a-i spune toamnei rămas bun. Elevii și-au demonstrat îndemânarea și priceperea în confecționarea unor machete deosebite, iar frumusețea toamnei a fost surprinsă în desenele și picturile lucrate cu talent. Am surprins câteva dintre lucrările elevilor, dar și aspecte din cadrul concursului interdisciplinar care a avut loc în cadrul proiectului:

miercuri, 3 decembrie 2014

Proiect educațional: „Tradiții și obiceiuri ale românilor”

Coordonator: prof. înv. primar Voican Laura
Proiectul educațional județean „Tradiții și obiceiuri ale românilor” se va desfășura vineri, 5 decembrie 2014 la Școala Generală Rădești. Prin acest proiect, organizatorii și-au propus să aducă mai aproape elevii de frumusețea și farmecul portului popular, de tradițiile și obiceiurile moștenite din moși strămoși.
    Regulamentul desfășurării proiectului, Acordul de parteneriat și Fișa de înscriere sunt prezentate mai jos:

marți, 25 noiembrie 2014

Materiale M3

D-na prof. ing. ALEXANDRU MARIA pune la dispoziția elevilor din clasa XI profesională materialele necesare pentru M3:

sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Concurs „Darurile toamnei”

COORDONATOR: prof înv. primar Busuioc Crăița
Concursul județean „Darurile toamnei” va fi organizat la Școala Gimnazială Rădești în data de 28 noiembrie 2014. Concursul se adresează preșcolarilor și școlarilor din clasele I-IV și cuprinde mai multe secțiuni: pictură, colaj, recitare, prezentare de costume din materiale reciclabile.

marți, 11 noiembrie 2014

Scrisoare pentru Moș Crăciun... în engleză!

Scrisoarea este concepută sub îndrumarea doamnei prof. Șuța Anda. Prin aceasta, eleva Gavrilă Roxana vrea să-l impresioneze pe Moș Crăciun și, poate, acesta va fi generos:

Sărbătoare de Halloween

Materialul prezintă succint semnificația acestei sărbători care este tot mai apreciată de elevi. Sub îndrumarea doamnei prof. Șuța Anda, acest material reușește să surprindă farmecul și misterul unei sărbători care, deși împrumutată, este un prilej de sărbătoare și bucurie:

Miss și Mister Mărțișor 2014

Concursul s-a desfășurat la inițiativa doamnei prof. Stănciulescu Gabriela. Elevii de gimnaziu s-au implicat activ în acest proiect, dovedind multă creativitate și spontaneitate:

duminică, 5 octombrie 2014

Activitate de Ziua Mondială a Educației

CLASA a-II-a: prof. înv. primar MITOI GIANINA
Ziua de 5 octombrie a fost declarată Ziua Mondială a Educației încă din 1994, conform reglementărilor UNESCO privind Statutul Profesorilor. La clasa a-II-a elevii au avut o zi plină de surprize care i-au determinat să înțeleagă cu adevărat importanța acestei zile. Școlarii de clasa a -II-a au fost coordonați de doamna Mitoi Gianina:

Activitate de Ziua Mondială a Educației

CLASA a-III-a : prof înv. primar COSTEA ANDREEA
Conform reglementărilor UNESCO, ziua de 5 octombrie a fost declarată Ziua Mondială a Educației, încă din anul 1994. Cu acest prilej, clasa a-III-a din școala noastră, coordonată de doamna Costea Andreea, a realizat un program specific, dedicat acestei zile:

Activitate de Ziua Mondială a Educației

CLASA PREGĂTITOARE - prof. înv. primar Știrosu Vasilica:
În conformitate cu Recomandarea UNESCO încă din anul 1994 ziua de 5 octombrie a fost declarată Ziua Mondială a Educației. Cu acest prilej cei mici de la clasa pregătitoare au realizat un program deosebit, alături de doamna Știrosu Vasilica.

Activitate de Ziua Mondială a Educației

G.P.N. STÂLPENI-SAT: prof. înv. preșcolar TUDOSE ROXANA
În conformitate cu recomandarea UNESCO cu privire la Statutul  Profesorilor, încă din 1994 ziua de 5 octombrie a fost declarată Ziua Mondială a Educației.
Preșcolarii de la G.P.N. Stâlpeni au profitat de acest eveniment și au realizat un program specific, alături de doamna Tudose Roxana

sâmbătă, 4 octombrie 2014

Proiect tematic: „Noi și natura”

Micuții elevi de clasa a-II-a vor studia câteva noțiuni noi pentru ei: scrierea corectă a ortogramelor sa/s-a; sau/s-au; își vor reactualiza cunoștințele despre adunarea numerelor 0-100 cu trecere peste ordin, vor rezolva probleme cu două operații matematice:

sâmbătă, 20 septembrie 2014

Orarul clasei a-II-a

Elevii clasei a -II-a își vor continua și anul acesta studiul în conformitate cu noua programă școlară. Astfel, conform Planului Cadru aprobat de M.E.C.T., orarul săptămânal va cuprinde următoarele materii:

Proiect tematic: „Din nou la școală!”

Chiar dacă, momentan, manualele au întârziat să apară, elevii de clasa a-II-a sunt foarte nerăbdători să înceapă activitatea. Proiectul prevăzut pentru prima săptămână îi va ajuta pe elevi să-și revizuiască acele cunoștințe elementare dobândite în clasa I. Proiectul respectă Programa în vigoare pentru clasa a-II-a. Așa cum indică și Harta proiectului, activitățile propuse sunt:

HARTA PROIECTULUI
  • C.L.R.: versul, silaba, cuvântul, exerciții de transcriere, formulare de răspunsuri la întrebări oral și scris; texte-suport: „Din nou la școală”; „Cap!Spic” după Mircea Sântimbreanu
  • M.E.M:Numere naturale 0-30; Numere naturale 0-100 - citire, scriere,formare, ordonare, comparare; rechizite necesare școlăreilor;
  • D.P.: „Amintiri din vacanța mare!”;
  • M.M.: Joc muzical: „Scăunelele amintirilor”;
  • A.V.: „Suportul de creioane”

joi, 28 august 2014

Sfârșitul anului școlar 2013-2014

Anul școlar 2013-2014 s-a încheiat cu o festivitate la care școlarii au primit premii și diplome. Programul pregătit în acest sens a fost unul în care toți școlarii au avut prilejul să-și demonstreze talentul:

marți, 29 iulie 2014

Caledar BAC-sesiunea toamnă 2014

Elevii claselor terminale au de trecut „examenul maturității”. Conform datelor publicate de M.E.N. caledarul examenelor de B.A.C. se prezintă astfel:

Structura anului școlar 2014/2015

Anul școlar 2014-2015 va începe pe data de 15 septembrie 2014. Toate cadrele didactice se vor prezenta la posturi începând cu data de 1 septembrie 2014.
   Conform datelor publicate de M.E.N. în Monitorul Oficial, anul școlar 2014 - 2015 va avea următoarea structură:

luni, 27 ianuarie 2014

Calendarul Examenului de BAC 2014

Calendarul Examenului de Bacalaureat 2014, Sesiunea iunie-iulie 2014

Calendarul Simulare BAC 2014

Calendar Simulare BACALAUREAT 2014:
Potrivit ministerului, simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional, şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale.

Calendarul Evaluării Naționale 2014

Calendarul Evaluării Naționale 2014:

Calendar Simulare Testare Națională 2014

CALENDARUL Simulărilor Naționale pentru elevii clasei a-VIII-a: